Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΠΟΙΑ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΤΕΙ ΑΙΓΙΟΥ;


Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΤΕΙ Αιγίου δεν είναι μία στάσιμη και αναχρονιστική παράταξη που ακολουθεί ως ο τελευταίος τρόχος της αμάξης τις εξελίξεις. Είναι μία ζωντανή παράταξη που μέσα από τους αγώνες της υπέρ των σπουδαστών του ΑΤΕΙ του Αιγίου δικαιώνει όχι μόνο την ύπαρξη και την μεγάλη εκλογική εμπιστοσύνη που της προσφέρουν οι σπουδαστές του ΑΤΕΙ, αλλά δικαιώνει και το όνομα της, ένα όνομα με βαριά ιστορία, αυτό της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Πρωτοπορώντας πάντα και ακούγοντας τα προβλήματα των φοιτητών "ΣΠΑΕΙ ΤΗ ΣΙΩΠΗ" και το κατεστημένο των άφωνων φοιτητικών παρατάξεων του ΑΤΕΙ του Αιγίου. Προβάλλοντας λογικές προτάσεις, διεκδικώντας την επίτευξή τους και πετυχαίνοντας αυτήν την επίτευξη, έχει καταστήσει τον εαυτό της όχι μόνο αρωγό στη φοιτητική ζωή των σπουδαστών αλλά και πραγματικό σύμμαχο των φοιτητών. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με αίσθημα ευθύνης έχει πετύχει:
  • Σπάσιμο των αλυσίδων

  • Αναγνώριση 4 επιπλέον μαθημάτων για ειδικότητα

  • Έχει αγοράσει τον εξοπλισμό των περισσοτέρων εργαστηρίων και ειδικά αυτού της Καρδιοαναπνευστικής μέσω διαφόρων εκδηλώσεών της

  • Με τα χρήματα των εκδηλώσεων που αναφέρθηκαν προηγουμένως έχει βάλει ένα ληθαράκι στην κατασκευή της βιβλιοθήκης του ΑΤΕΙ

  • Την εγκατάσταση free wi-fi Internet στο ΑΤΕΙ 

  • Τη μείωση του εισιτηρίου του αστικού κτελ του Αιγίου για όλους τους φοιτητές
Σε αντιδιαστολή με τους κατ'ευφημισμόν ανεξάρτητους από το ΠΑΣΟΚ συμφοιτητές μας της ΠΑΣΠ(η φράση κατ'ευφημισμόν στοιχιοθετείται από το ίδιο το καταστατικό της "ανεξάρτητης" ΠΑΣΠ καθώς διαβάζουμε τα ακόλουθα στο άρθρο 3 του καταστατικού της:
Άρθρο 3 Σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ

1. Η ΠΑΣΠ είναι αυτόνομη Παράταξη φοιτητών και σπουδαστών. Οι σχέσεις της με το ΠΑΣΟΚ και τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ θεμελιώνονται στις κοινές καταστατικά αρχές, αξίες, στόχους.
2. Τα μέλη της ΠΑΣΠ μπορεί να είναι ταυτόχρονα και μέλη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.ΠΑΣΟΚ, χωρίς η συμμετοχή τους να είναι αυτοδίκαιη.
3. Η ΠΑΣΠ συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (Ι.Ε) στο πλαίσιο επιμορφωτικών διαδικασιών και δράσεων, με το Ινστιτούτο Στρατηγικών Αναπτυξιακών Μελετών ΙΣΤΑΜΕ-ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ σε θέματα πολιτικών αναλύσεων, έρευνας και επεξεργασίας πολιτικών και επιστημονικών προτάσεων, καθώς και με τον φορέα Κάθε Μέρα  Πολίτης, στο πλαίσιο συνεργασιών με την Κοινωνία των Πολιτών και δράσεων του εθελοντισμού. 
Επίσης αυτήν την "ανεξαρτησία" μπορούμε να την εντοπίσουμε και στο γεγονός ότι η ΠΑΣΠ ξεκίνησε το 1974 ως φοιτητικό κίνημα με το όνομα "Φίλοι Ανδρέα Παπανδρέου" του ιδρυτή και μακροβιότερου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ δηλαδή και ένα χρόνο μετά το 1975 μετονομάστηκε σε ΠΑΣΠ) η ΔΑΠ-ΝΦΚ όπως ήδη διαβάσετε έχει βοηθήσει στην αναβάθμιση του χώρου του ΑΤΕΙ και κατ'επέκταση των σπουδών των φοιτητών του. 

Ένας όμως κακόπιστος αναγνώστης θα έκανε την εύλογη ερώτηση: Οι "ανεξάρτητοι" όμως της ΠΑΣΠ δεν έχουν βοηθήσει σε τίποτα το ΑΤΕΙ; Καταρχάς οφείλει να γνωρίζει την λαϊκή παροιμία κατά μάνα κατά κύρη κατά γιο και νοικοκύρη. Άρα αφού είδαμε την άμεση οικογενειακή συγγένεια της ΠΑΣΠ με το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσαμε εύκολα να εξάγουμε το συμπέρασμα ότι όπως κυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ τη χώρα και μας οδήγησε στην οικονομική μας υποτέλεια και δουλεία, με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρεται και η ΠΑΣΠ ΑΤΕΙ Αιγίου. Εμείς όμως δεν θα μείνουμε σε αόριστες και γενικόλογες καταγγελίες. Θα σας παραθέσουμε στοιχεία για την παράταξη που λυμαίνεται το ΑΤΕΙ του Αιγίου:

  • Συμφώνησαν στη δημιουργία ΙΕΚ Οπτικής, καταστρέφοντας τα όνειρα τόσων φοιτητών του τμήματος της Οπτικής για επαγγελματική αποκατάσταση καθώς συνομήλικοί τους με λιγότερο κόπο απλά αγοράζοντας την υποτυπώδη γνώση που θα τους προσφέρει το ΙΕΚ θα μπορούν να έχουν τις ίδιες επαγγελματικές προοπτικές με τους φοιτητές των ΑΤΕΙ της Οπτικής που πάσχισαν για να περάσουν στη σχολή τους και για να αποφοιτήσουν από αυτή 
  • Για 2 έτη διοργάνωναν διάφορες εκδηλώσεις για τη σφραγίδα της Οπτικής, μια σφραγίδα η οποία ακόμα δεν υπάρχει.
  • Τα χρήματα από τις διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν και θα δινόντουσαν για την κατασκευή του κτιρίου της Οπτικής και Οπτομετρίας Αιγίου δεν δόθηκαν ποτέ. 
Βλέπουμε λοιπόν το χαρακτήρα της φοιτητικής οργάνωσης της ΠΑΣΠ που παρασιτεί στο ΑΤΕΙ. Μιας οργάνωσης που έρχεται σε αντιπαράθεση συνεχώς με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ όχι για ιδεολογικούς λόγους(καθώς το ίδιο τους το κόμμα, που αποδείξαμε πριν πόσα άρρηκτα συνδεδεμένοι είναι μαζί του, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πλέον σοσιαλιστικό αλλά δυνάστης του λαού), όχι για τις προσφορές τις κάθε παράταξης στο ΑΤΕΙ του Αιγίου και τους σπουδαστές του(καθώς αισθάνονται ευγνωμοσύνη μέσα τους για τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τις εκπαιδευτικές παροχές που τους έχει προσφέρει, όπως το σπάσιμο των αλυσίδων, το εργαστήριο της καρδιοαναπνευστικής κτλ), αλλά μόνο για το χώρο στέγασης των εκδηλώσεων της κάθε παράταξης, καθώς δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι οι επιχειρηματίες του Αιγίου εμπιστεύονται τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Οι επιχειρηματίες όμως δεν εμπιστεύονται τυχαία τη φοιτητικά παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Είναι συνειδητή η επιλογή τους να επιλέγουν την παράταξη που βρίσκεται πάντα στο πλευρό του κάθε φοιτητή.

Εμείς λοιπόν θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα όνειρά μας. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ελπίδα. Είμαστε η γενιά της ελπίδας. Της ελπίδας για το αύριο. Εμπιστευθείτε μας και να στε σίγουροι δεν θα σας απογοητεύσουμε.

Εκ μέρους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Αιγίου,
Μαρκέτος Κωνσταντίνος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More