Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΙΓΙΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΘΝΟΣ



Προς κ Μπενέκου,

Τις τελευταίες μέρες σε σχεδόν όλα τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης αναδημοσιεύθηκε το άρθρο σας, στο ΕΘΝΟΣ σχετικά με το ποιες σχολές των ΑΕΙ και των ΑΤΕΙ πρόκειται να καταργηθούν σταδιακά. Καταρχάς θα ήθελα να συμπληρώσω τις έγκυρες πληροφορίες σας, υπενθυμίζοντάς σας ότι τα ΤΕΙ(όρος που συχνά επαναλαμβάνετε στο άρθρο σας) έχουν μετονομαστεί σε ΑΤΕΙ. Βεβαίως η μετονομασία των ιδρυμάτων δεν είναι μόνο συμβολική κάτι που θα διαπιστώσετε και στη συνέχεια της επιστολής μου.
Σε ένα άλλο σημείο του άρθρου σας αναφέρετε επί λέξει ότι τα τμήματα της νοσηλευτικής 
των ΑΕΙ δεν έχουν λόγο ύπαρξης καθότι υπάρχουν αντίστοιχα τμήματα των ΑΤΕΙ. Μάλιστα προσθέτετε ότι πρέπει να αποφασίσουμε αν οι νοσηλευτές πρέπει να δέχονται επιστημονική τεκμηρίωση(δηλαδή σχολή ΑΕΙ) ή να δέχονται επαγγελματική κατάρτιση, όπως προσφέρουν οι σχολές της φυσικοθεραπείας, λογοθεραπείας κτλ.
Σε αυτό το σημείο βρίσκεται και η ένστασή μου. Ο όρος επαγγελματική κατάρτιση με τον τρόπο που τον χρησιμοποιείτε παραπέμπει στις εποχές του παραγιού. Όταν δηλαδή ο μαραγκός, ο υδραυλικός κτλ είχαν μαζί τους ένα παιδί που του μάθαιναν την τέχνη τους. Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω τουλάχιστον για τη σχολή της φυσικοθεραπείας στην οποία και φοιτώ ότι διδασκόμαστε μία πληθώρα μαθημάτων που διδάσκονται και στην Ιατρική χρησιμοποιώντας μάλιστα τα ίδια συγγράμματα με αυτά των φοιτητών της Ιατρικής. Από μία γενική εικόνα που σας παρουσίασα χωρίς να αναφέρω τις διάφορες τεχνικές αποκατάστασης και κινητοποίησης του μυοσκελετικού και του νευρικού μας συστήματος τις οποίες διδασκόμαστε τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη κατανοείτε ότι έχουμε και την παροχή επιστημονικής τεκμηρίωσης, σύμφωνα πάντα με τα δικά σας δεδομένα.
Για να γίνω και πιο συγκεκριμένος η πρωτοποριακή για τα παγκόσμια δεδομένα εργασία( Intrinsic Risk Factors of Noncontact Ankle Sprains in Soccer) των κ Τσέπη προϊσταμένου του παραρτήματός μου(ΑΤΕΙ Αιγίου) ,του κ Φουσέκη καθηγητή της σχολής μου και του κ Βαγενά καθηγητή Ποσοτικής Ανάλυσης και κινησιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών δημοσιεύθηκε από το περιοδικό της Αμερικανικής Εταιρείας Αθλητιατρικής(American Journal of Sports Medicine: http://ajs.sagepub.com/content/early/2012/06/13/0363546512449602) και μάλιστα η είδηση αναπαράχθηκε και από το Reuters: http://www.reuters.com/article/2012/06/22/us-soccer-sprains-ankle-idUSBRE85L1C120120622.
Θεωρώ λοιπόν ατυχή το χαρακτηρισμό σας ότι τα ΑΤΕΙ προσφέρουν απλά και μόνο επαγγελματική κατάρτιση. Ελπίζω η επιστολή μου να δημοσιευθεί ως απάντηση του άρθρου σας.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Κωνσταντίνος Γρ Μαρκέτος
Πρόεδρος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΤΕΙ Αιγίου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More